Ako si vybrať správny vankúš

Chcete sa úžasne vyspať? Vybrať si správny vankúš nie je až také náročné, ak poznáte svoje potreby. Čo by ste mali o sebe vedieť prv, než si vyberiete vankúš?
 
1) V AKEJ POLOHE ZVYKNEM SPAŤ?
Ak spávate na bruchu, doporučujeme nízke vankúše. Vankúše majú menej výplne, nekladú odpor pri ležaní na bruchu a teda hlava aj krčná chrbtica sú v prirodzenej polohe.
V našej kolekcii nájdete obľubené nízke vankúše Medica, alebo cenovo výhodné vankúše Classic.
 
Ak spávate na chrbte, vhodné sú pre vás vysoké vankúše. Vankúše majú viac výplne. Zabezpečia, že počas spánku sú krčná chrbtica aj plecia správne podopreté.
V našom eshope nájdete napríklad vysoké vankúše Aloe Vera fineEco, či kolekciu vankúšov Canada.
 
Ak spávate na na boku, mali by ste používať počas spánku stredne vysoké vankúše, alebo anatomické vankúše. Tieto vankúše zaručia, že počas spánku bude hlava pevne fixovaná, a nebude za zakláňať do strán.
Oblúbené sú anatomické vankúše Medica Profi, či Feng Shui, či Antistress.
 
Nie ste si istý, v akej polohe spávate? Nevadí, mysleli sme všetko. Väčšina našich vankúšov má na bočnej strane vonkajšieho obalu zips. Otvorením zipsu sa dostane priamo k výplni. Reguláciou antialergickej guličkovej výplne si upravíte takéto vankúše podľa osobných preferencií.
 
2) AKÝ TVAR VANKÚŠA MI VYHOVUJE?
Anatomický vankúš zaručuje ideálnu oporu hlavy a krčnej chrbtice. Anatomické vankúše z visco optimalizujú tuhosť podľa absorbovaného tepla, čím sú docielené dokonalé elastické vlastnosti pre uvoľnenie krčného svalstva.
 
Klasický vankúš je ideálny pre ľudí, ktorí sú v noci aktívni a často menia polohy spánku. Vankúše delíme sa podľa na nízke vankúše, stredne vysoké vankúše a vysoké vankúše. Samozrejme u väčšiny vankúšov je možné regulovať množstvo výplne a tým výšku spania, preto sú klasické vankúše viac univerzálne, ako anatomické vankúše.
 
3) CHCEM VYRIEŠIŤ NEJAKÝ PROBLÉM?
Výberom správneho vankúša môžete do značnej miery ovplyvniť kvalitu vášho života.
 
Som alergik:
Ak ste alergik citlivý na prachové roztoče, vyberte si vankúše s výplňou z dutého polyesterového vlákna. Dajú sa prať pri teplote až do 95°C, ako napríklad vankúš Medica Profi. Ak nevyžadujete pranie pri vysokých teplotách, doporučujeme vám antialergické vankúše Medica Micro, Feng Shui, či Antistressové vankúše. Dobrá správa je, že všetky vankúše v našom eshope sú vhodné aj pre alergikov.
 
Som astmatik:
Pre astmatikov máme v ponuke antiastmatické vankúše Asthma Friendly, ktoré boli úspešne testované v špecializovanom Národnom ústave respiračných chorôb vo Vysokých Tatrách.
 
Chcem vysokú hygienu spania:
Ak preferujete vysokú hygienu spania, za povšimnutie určite stoja antimikrobiálne vankúše Antimikrobial so špeciálnou výplňou, ktorá vytvára nehostinné prostredie pre roztoče. Dokonale hygienické prostredie zaručia aj vankúše Silver s obsahom striebra.
 
Chcem sa chrániť pred elektrosmogom:
Ľudské telo dokáže akumulovať statickú energiu, ktorou sme počas celé dňa neustále obklopení. Statické energia spôsobuje svalové napätie, u senzitívnych ľudí dokonca stres. Spánok sa stáva nepokojný, nasledujú poruchy spánku. Optimálnu ochranu pred elektrosmogom poskytujú vankúše Antistress s obsahom karbónu.
 
Bolí ma krčná chrbtica:
Jednou z príčin bolesti krčnej je  nevhodný vankúš. Ak spávate na bruchu a budíte sa s bolesťami krčnej chrbtice, pouvažujte nad anatomickým vankúšom, alebo stredne vysokým vankúšom. Výhodou stredne vysokých vankúšov je zips na vonkajšom obale, ktorý umožnuje regulovať množtvo výplne dovtedy, kým si nenájdete optimálnu výšku vankúša. Kvalitný vankúš by mal udržiavať chrbticu v prirodzenej polohe, aby si krčné svalstvo oddýchlo.
 
K spánku potrebujem vankúš z prírodných materiálov:
Vankúše Botanica Tencel® z našej kolekcie sú riešením. Tencel® vlákno je priedušné, čisto prírodné vlákno, extra šetrné k pokožke. Navyše je prirodzene antibakteriálne.
 
Počas spánku sa veľmi potím:
Aj v tomto prípade je vankúš Botanica Tencel® najlepším riešením. Tencel® vlákno v porovnaní s bavlnou, či inými tkaninami a výplňami, rýchlejšie absorbuje vzniknutú vlhkosť a odovzdáva do okolitého prostredia. Spánok na vankúši  Botanica Tencel® bude pre vás zážitkom.
 
Všetky Emozzione vankúše si môžete pozrieť tu. Pri každom vankúši nájdete detailné popisy. Ak potrebujete pomoc pri výbere vankúša, kontaktujte nás telefonicky, alebo emailom na info@emozzione.sk