Ako si vybrať správny paplón

Ako si vybrať správny paplón? Nie je to žiadna veda, poďme na to.
 
1) Vyberte si paplón podľa množstva výplne.
Preferujete ľahkú prikrývku? Alebo ste zimomravý a potrebujete hrejivý paplón? Ak máte v tom jasno, je to jednoduché.
 
Chcem ľahký paplón.
V tom prípade sú pre vás vhodné letné paplóny. Letné prikrývky sú vzdušné a ľahučké. Váha výplne letných paplónov je približne 500 – 700g.
 
Chcem hrejivý paplón.
Ak si potrpíte na teplú prikrývku, hľadajte zimné paplóny. Vyznačujú ca vyššou gramážou, ale aj použitím hrejivých povrchových látok. Váha výplne zimných paplónov je nad 1200g.
 
Chcem niečo medzi.
Patríte medzi 80% populácie, ktorá používa na spanie celoročné paplóny. Váha výplne celoročných paplónov je 800 – 1100g.
 
2) Vyberte si paplón podľa teploty pri ktorej zvyknete spať.
Je to hodne subjektívne, ale predsa.
 
Ak spíte v izbe s teplotou nad 23°: poobrezajte sa po letných prikrývkach.
Ak spíte v izbe s teplotou pod 19°C: zimné paplóny sú ideálne riešenie.
A zlatá stredná cesta, celoročné paplóny.
 
3) Pri výbere paplóna nezabudnite na všeobecné jednoduché pravidlá:
 
Dajte si pozor na rozmery, aby ste bez problémov kúpili na paplóny aj posteľné obliečky. Štandardný rozmer používaný na Slovensku je paplón 140x200 cm. Predĺžené paplóny majú rozmer 140x220 cm. Pokiaľ ide o paplóny na manželskú posteľ, tie vyrábame v rozmere 240x210 cm.
 
Nepoľavte v kvalite! Ak sa chcete príjemne vyspať a ráno prebúdzať plný energie, paplóny by mali okrem kvalitnej výplne, povrchovej látky, či prešivu byť aj zdravotne nezávadné. Všetky naše paplóny spĺňajú podmienky najvyššieho medzinárodného certifikátu OekoTex Standard 100, trieda 1.
 
Premyslite, čo by mal váš paplón spĺňať. Máte vysoké nároky na hygienu lôžka? Hľadáte paplóny s antimikrobiálnou výplňou? Potrebujete prať paplóny pri teplote až do 95°? Preferujete prírodné paplóny? A čo tak paplóny, ktoré vás ochránia pred elektrosmogom?
 
A nezabudnite, ak si neviete rady s výberom kvalitného paplóna, dajte nám vedieť. Sme tu pre vás.