Letné paplóny, alebo spánok v chladničke.

Horúce noci? Nevadí! Tu je 6 jednoduchých rád, ako sa vyspať aj počas tropickej noci.
 
1) LETNÉ TEXTÍLIE
To je základ! Čo teda patrí do letnej postele?
 
Vyznačujú sa priedušnými tkaninami a odľahčenou vzdušnou výplňou.
 
Doporučujeme obliečky z lyocellu (v lete jemne chladia, v zime naopak príjemné hrejú), bavlneného saténu, či šifonu.
 
c/ Ľahučké pyžamá
Odložte flanelové pyžamá, vyberte ľahučké pyžamká. Spoznáte ich aj podľa toho, že na ich výrobu sa použilo omnoho menej látky (-:
 
2) ZATIAHNUTÉ ŽALÚZIE
Slnkom zaliata spálňa vyzerá úžasne, no počas horúceho dňa sa premení na teplovzdušnú rúru. Preto počas tropických dní nechajte v spálni žalúzie zatiahnuté.
 
3) NEJEDZTE VEĽA PRE SPÁNKOM
Ak sa pred spánkom veľmi najete, organizmus začne spaľovať kalórie. Vynaložená energia zvyšuje aj teplotu tela. Ak pociťujete hlad, dajte si niečo malé a ľahké: tak udržíte metabolizmus telesnú teplotu pod kontrolou.
 
4) DAJTE SI HORÚCI KÚPEĽ
Znie to čudne? Áno. Ale funguje to. Ak je teplota vašej pokožky vyššia, ako teplota v miestnosti, dôjde k poklesu teploty organizmu a budete sa cítiť ospalo.
 
5) NOHY VON.
Veľmi horúco? Vystrčte nohy z pod paplóna. Prebytočné teplo teda bude unikať nie len cez hlavu, či ruky, ktoré nie sú počas spánku zakryté, ale navyše aj cez vaše chodidlá.
 
6) ČÍM NIŽŠIE, TÝM LEPŠIE
Áno, platí, že čím je miestnosť na spanie vyššie, tým je teplejšia. Ak bývate v rodinnnom dome, spite trebárs aj v suteréne. Ak bývate v bytovke, dohodnite sa so susedmi na prízemí, že u nich prenocujete (-:
 
A ak nič z toho nefunguje, treba vyskúšať spánok v chladničke.