Prečo sú krepové obliečky také populárne?

Je to tak. Krepové obliečky sú čoraz populárnejšie. Nakoľko ich netreba žehliť, šetria náš čas. A keďže ich netreba žehliť, znižujú náklady na elektrickú energiu a teda šetria aj našu peňaženku.
 
Ako sa vyrábajú krepové obliečky?
Typicky krepový efekt sa získava pomocou lúhu. Krepový efekt vzniká zmrštením na miestach, kde je tkanina potlačená týmto lúhovým roztokom.
 
Aká látka sa používa pri výrobe krepových obliečok?
Základom krepových obliečok je bavlnená látka renforce. Renforce je dokonalejšia verzia klasickej bavlny. Materiál s označením RENFORCE je vyrobený z jemnejších bavlnených priadzí. Vďaka tejto vlastnosti sa ich "vojde" na centimeter štvorcový viac. Renforce tkanina je preto hustejšia, jemnejšia a mechanicky odolnejšia.

Ako sa starať o krepové obliečky z materiálu renforce?

Posteľné obliečky z bavlneného renforce je možné prať na 60°C v pracích prostriedkoch určených na farebné prádlo. Doporučujeme prať narubyVďaka vlastnostiam je možné renforce krepové návliečky sušiť v sušičke. Pretože sa jedná o 100% prírodný materiál, krepová posteľná bielizeň drží pekne svoj tvar. Vďaka krepovej úprave ich nie je potrebné žehlit.