Antialergické bambusové paplóny a vankúše | EMOZZIONE

Prečo by ste si mali vybrať práve bambusové paplóny a bambusové vankúše BAMBOO? Tu je hneď niekoľko dôvodov.
 
Bambus je najrýchlejšie rastúca rastlina na svete. Vďaka svojmu rýchlemu rastu je bambus obnoviteľným prírodným zdrojom. Obsahuje jedinečnú zložku nazývanú „Bamboo Khun“, ktorá umožňuje ekologické pestovanie bez pesticídov a hnojív a zaisťuje odolnosť voči baktériám. Jeho spracovanie na priadzu prebieha bez pridania chemikálií.
Bambusové vlákno je prírodné vlákno získavané zo surového bambusu. Bambusové vlákno je priedušné, jemné, mäkké na dotyk a má hodvábny lesk. Vlákno je antistatické a vďaka unikátnemu zloženiu bambusových vlákien, dokáže odviesť viac vlhkosti ako bavlna.
A aké sú teda hlavné výhody paplónov a vankúšov z bambusového vlákna?
 
1) Prirodzene antibakteriálne.
Bambusové vlákno je prirodzene antibakteriálne, vďaka už spomínanej zložke Bamboo Khun, ktorá bambus chráni pred baktériami a plesňami. Textílie obsahujúce bambusové vlákno sú preto nielen antibakteriálne, ale aj protiplesňové a antistatické. Sú hodné aj pre alergikov.
 
2) Pohlcujú vzniknuté pachy.
Antibakteriálne vlastnosti bambusového vlákna zabraňujú množeniu baktérií a vzniku nepríjemných pachov aj pri dlhodobom používaní.
 
3) Termoregulačné vlastnosti.
V lete chladí a v zime príjemne hreje. Mikroštruktúra a prírodné zloženie vlákna zaisťuje termoreguláciu v lete, tak aj v zime.
 
4) Šetrné k prírode.
Pri výrobe prírodného bambusového vlákna nie je použitá žiadna chémia a vlákno je získané patentovanou technológiou priamo z bambusu. Rastliny sú pestované iba na farmách a druh, z ktorého sa vyrábajú textílie neslúži ako potrava pre Pandy. Bambus je výborným obnoviteľným zdrojom a jeho vlákna sú v prírode 100% rozložiteľné.
 
Myslíte, že bambusové vankúše Bamboo 70x90 cm a bambusové paplóny Bamboo 140x200 cm sú pre Vás tá správna voľba?