Prečo si vybrať damaškové posteľné obliečky?

Čo je to damašek.
Damašek je považovaný za luxusnú tkaninu s elegantným nadčasovým vzhľadom. Zvyčajne je vyrábaný z bavlnených česaných priadzí, ktoré navyše takzvanou mercerizáciou získajú hodvábny lesk, pevnosť a schopnosť lepšie pohlcovať vlhkosť. Typické damaškové textúry vznikajú striedaním osnovnej a útkovej priadze. Vytvárajú zaujímavé vzory bez toho, aby bola látka utkaná z viacerých farieb. Materiál je veľmi príjemný na dotyk, je nenáročný na údržbu a vyznačuje sa dlhou životnosťou vďaka odolnosti voči oderu. Má elegantný nadčasový vzhľad. 
 
Damaškové obliečky prežijú všetko.
Nech už robíte v posteli čokoľvek, kvalitná posteľná bielizeň je základ. Damaškové návliečky z husto tkanej bavlnenej textílie sú odolné voči oderu. Navyše, vďaka spomínanej mercerizácii majú damaškové obliečky minimálnu zrážanlivosť a sú stálofarebné. Aj po rokoch budú vyzerať takmer ako nové. 
 
Ako sa starať o damaškové obliečky.
Damaškové obliečky nepotrebujú žiadne špeciálne ošetrovanie. Biele damaškové obliečky je možné prať až pri teplote do 95°C, jednofarebné do 60°C. Tak ako všetky posteľné obliečky, pred praním ich otočte naruby, aby sa o bubon práčky zbytočne neodierala lícová strana obliečky. Po praní nezabudnite na žehlenie (maximálna teplota do 200°C). Žehlenie je dôležitá hygienická operácia, pri ktorej definitívne odstránite z posteľného prádla rezistentné, zdraviu škodlivé mikroorganizmy. 
 
A teraz šup do damaškových návliečok.
Stačí si už len vybrať z 10 farieb tú, ktorú preferujete. Klasická biela, príjemná béžová, nadčasová sivá, magická olivová, či nápadná čierna? Vyberte si damaškové obliečky v štandardnom rozmere 140x200 + 70x90 cm, predĺžené obliečky 140x220 + 70x90 cm, či obliečky na francúzsku posteľ 240x210 + 2ks 70x90 cm.