Čo o vás prezradí poloha pri spánku?

Poloha, v ktorej spíte, o vás prezradí veľa. Práve to, ako si večer ľaháte, pramení z vášho podvedomia a vychádza z vašej osobnosti. Čo prezradí spôsob, akým sa do postele ukladáte, o vás?
Spolu bolo zatiaľ opísaných približne až 39 rôznych spánkových variácií. Všetky ale pramenia zo šiestich základných polôh, v ktorých spí väčšina ľudí. Ich poznanie vám možno pomôže nazrieť do vnútra nielen sebe, ale aj iným ľuďom.
 
Fetálna pozícia
Do pozície „plodu“ sa ukladá najviac ľudí, a to dokonca až 41 percent populácie. Ľudia, ktorí takto zaspávajú, sú citliví, no skrývajú to. Navonok sa teda javia ako tvrdí. Keď sa s niekým zoznámia, sú hanbliví a udržiavajú si odstup. Veľmi rýchlo sa uvoľnia, hoci vzťahy nadväzujú veľmi pomaly a dlho im trvá, kým začnú ľuďom veriť. Do tejto polohy sa ukladá približne dvakrát viac žien ako mužov.
 
Ako klada
Keď spíte na boku s oboma rukami vystretými pri tele, spíte ako klada. Ste človek bezstarostný, pokojný a racionálny. Dobre sa bavíte v spoločnosti a ste často aj skvelým priateľom. Niekedy ste však príliš ľahkovážny a dôverčivý. Do tejto polohy sa ukladá 15 percent ľudí.
 
Túžiaci
Ľudia spiaci na boku s rukami vystretými dopredu, tvoria 13 percent spáčov. Sú to otvorené osobnosti, ktoré však vedia byť takisto veľmi cynické a podozrievavé. Sú váhaví a zároveň tvrdohlaví.
 
Vojak
Striktne ako vojak spí až 8 percent ľudí. Je to poloha, kedy ležíte na chrbte, nohy máte uvoľnené a ruky vystreté pri tele. Ste sebavedomí, niekedy ste až márniví a pripravení uchopiť svoj život do vlastných rúk. Neznášate hluk a máte na seba, aj iných vysoké nároky. Pritom ste ale tichší a často až rezervovaní.
 
Voľný pád
Spíte na bruchu, hlavu máte natočenú na jednu stranu a ruky máte položené na vankúši, alebo ich máte okolo neho obtočené. Ak spíte práve v tejto polohe, patríte k 7 percentám populácie. Ľahko sa spriatelíte a zároveň ste aj dobrými priateľmi. Ste ale často unáhlení, precitlivení a nervózni. Neznášate kritiku a vyhrotené situácie.
 
Morská hviezdica
Zostávajúcich 5 percent tvoria ľudia, ktorí počas svojho spánku zastávajú najčudnejšiu polohu. Spia na chrbte a ruky majú rozhodené nad sebou na vankúši, akoby vyzerali, že sa niekomu vzdávajú. Takýto ľudia sú dobrí priatelia, sú vnímaví a obetaví. Vedia počúvať a pomôcť, vadí im však, ak nie sú v centre pozornosti.
 
Našli ste sa medzi polohami, alebo máte vlastnú unikátnu polohu v posteli? Napíšte nám na Facebook.