BAVLNENÉ OBLIEČKY? Pri nákupe si overte tieto parametre!

Škoda Fabia, Škoda Kodiaq, Škoda Superb: aj keď je to stále škodovka, radikálne sa líšia finálnym spracovaním. To iste platí aj pri obliečkach. Nie je obliečka, ako obliečka.
 
Dnes sa zameriame na triedu klasických bavlnených obliečok v plátnovej väzbe. Tieto parametre si pri ich nákupe určite preverte.
 
 
1) LÁTKA A GRAMÁŽ.
Klasické 100% bavlnené obliečky v plátnovej väzbe sa líšia počtom nití na meter štvorcový. Aby zákaznik hneď vedel, akú kvalitu kupuje, pri výrobku tejto produktovej rady sa udáva gramáž tkaniny.
Naše výrobky označené ako Bavlna majú gramáž až 147g/m2. Táto vysoká kvalita, známa aj ako Domestik, nemá na trhu v tomto parametre konkurenta.
 
 
2) PRANIE OBLIEČOK.
Obliečky tejto kvality je možné prať do 40°C. Pri uvedenej teplote je zaručená ich farebná stálosť. Obliečky doporučujeme pred prvým použitím vyprať, čím odstránite prípadné zvyškové farbivo a škrob.
 
 
3) ZRÁŽAVOSŤ.
Podľa platnej STN majú bavlnené tkaniny zrážavosť 4%. Nebojte sa, u nás vo výrobe sa do námeru percento zrážania hneď pridáva. Po prvom praní sa teda obliečka zrazí na požadovaný rozmer.
Príklad: obliečka má deklarovanú dĺžku paplóna 200 cm. Vo výrobe vystrihneme obliečku o 4% dlhšiu, čiže po ušití má obliečka 208 cm (200 cm + 4% = 208 cm). Obliečky doporučujeme pred prvým použitím vyprať.
 
 
4) ROZMER OBLIEČOK.
Na trhu je obrovské množstvo rozmerov. Dajte si pozor. Slovenské obliečky majú nasledovné rozmery.
obliečky 70x90, 140x200 cm, štandardný slovenský rozmer.
obliečky 70x90, 140x220 cm, štandardný slovenský rozmer pre predĺžené obliečky.
obliečky 2ks 70x90, 1ks 240x210 cm, štandardný slovenský rozmer pre obliečky na manželskú posteľ.
Podstatné je, že k týmto rozmer bez problémov kúpite aj plnené vankúše a paplóny.
 
 
5) ZDRAVOTNÁ NEZÁVADNOSŤ.
Overíte si to rýchlo. Bavlnené obliečky by mali mať medzinárodný certifikát ekológie a zdravotnej nezávadnosti OekoTex Standard 100. Tie najkvalitnejšie až v Triede 1, čo znamená, že sú vhodné aj pre deti do 3 rokov. Uvedený certifikát je nutné obnovovať každý rok, takže zdravotná nezávadnosť obliečok je garantovaná.
 
 
A to je všetko. Je to jednoduché (-:
Ak máte akékoľvek otázky pri výbere posteľných obliečok, spokojne nás kontaktujte na info@emozzione.sk