Ako si vybrať správny zimný paplón 140x200 cm?

Ani sa nenazdáme, v októbri si posunieme ručičky o hodinu dozadu a čas sa zmení z letného na zimný. Môžeme si byť istí, že chladnejšie zimné počasie nám dá svoju prítomnosť pocítiť. Ak ste si ešte nepremenili celoročný paplón za hrejivý zimný, teraz pravdepodobne nastal ten správny čas.
 
Ako si vybrať perfektnú zimnú prikrývku, do ktorej sa túto zimu zababušíte? Aj keď tepelný komfort vnímame každý pri inej teplote a je to subjektívne, paplóny o rozmere 140x200 cm na základe množstva výplne môžeme rozdeliť do nasledovných skupín:
 
1) Váha výplne do 1600g = MEGA HREJIVÉ paplóny.
Ide obyčajne o dva paplóny rôznej gramáže, ktoré je možné spojiť dokopy pomocou baby cvokov, čm vznikne extra hrejivý paplón. Aj ten najväčší zimomravec sa bude pod extra hrejivým paplónom cítiť počas chladných nocí komfortne. 
 
 
2) Váha výplne do 1400g = SUPER HREJIVÉ paplóny.
Ak ste náchylný na pocit chladu, s najväčšou pravdepodobnosťou sa budete cítiť pohodlne pod paplónom s váhou výplne 1400g.
 
 
3) Váha výplne do 1200g = EXTRA HREJIVÉ paplóny.
Ak hľadáte len “o troška viac” hrejivejšiu prikrývku než je celoročná, vhodná bude pre vás prikrývka s váhou výplne 1200g.
 
 
4) Váha výplne do 1000g = Celoročné paplóny.
Asi najčastejšie používanou skupinou výrobkou sú celoročné paplóny. Ide o univerzálne paplóny, ktoré ľudia zvyknú používať počas celého roka bez ohľadu na ročné obdobie.
 
5) Váha výplne do 700g = Odľahčené paplóny.
Kompromis medzi letným a celoročným paplónom. 

6) Váha výplne do 500g = Letné paplóny.
Paplóny s výplňou do 500g sú pre väčšinu ludí ideálne na použitie počas horúcich nocí. Prikrývky s týmto množstvom výplne sú ľahučké a priedušné.