Ako sa starať o KAŠMÍROVÉ DEKY.

Kašmír je luxusný materiál s výbornými estetickými a úžitkovými vlastnosťami. Nevhodnou starostlivosťou však môže byť nenávratne poškodený alebo zničený.
 
Ako ošetrovať a starať sa o kašmírové deky?
- Kašmír si udržuje svoje výborné vlastnosti prevetrávaním.
 
- Kašmír nikdy neperte pri teplote vyššej ako 20°C. Iba pri teplotách vody do 20°C si kašmírové deky udržia svoj ​​tvar, nezrazia sa sa a nesplstnatejú. Nikdy nežmýkajte v rukách, použite radšej odstreďovanie automatickej práčky na maximálne 1000 otáčok / min. Pri praní môžete použiť napríklad detský šampón alebo špeciálne šampóny na vlnu. Pokiaľ je to však možné, vyperte deku ručne.
 
- Objavujú sa na deke žmolky? Po druhom alebo treťom vypraní by mali úplne vymiznúť. Tvorba žmolkov sa objavuje najviac u nových diek. Žmolkovanie samo o sebe nie je chybou, patrí ku každému výrobku z prírodnej vlny. Na odstránenie žmolkov môžete použiť napríklad jemnú kefu, či elektrický odžmolkovač. 
 
- Vypratú a odstredenú kašmírovú deku nikdy nesušte na priamom slnku alebo v sušičke. Môže dôjsť k nenávratným zmenám v štruktúre tkaniny, deka sa zrazí a stratí svoju mäkkosť a jemnosť.
 
- Pri údržbe kašmírových diek vždy dodržujte ošetrovacie symboly na výrobku.
 
Potrebujete poradiť